• Канал 1+1 up_down
  • Канал 2+2
    • Канал ТЕТ up_down
    • Канал СИТИ
      • ТСН.ua
        • Женский портал
          • Автомобильный портал
            • Голос країни
              • Міняю жінку 5

                  Про шоу

                  Скрипка Олег

                  Олег Скрипка: я не дію задля перемоги в проекті

                  Команда тренера
                  25 квітня 2012, 18:19

                  Зірковий тренер шоу "Голос країни", Олег Скрипка вперше виконує роль наставника учасників проекту, яка стала корисним досвідом не тільки для його команди, але й для самого артиста. Олег Юрійович, як його називають підопічні, стверджує, що всі творчі ідеї, які були реалізовані його конкурсантами, народжувалися не задля перемоги в суперфіналі. Головною метою для співака була і залишається пісня, яка має гідно лунати зі сцени у виконанні його вокалістів.

                  Чи справдилися Ваші прогнози стосовно того, що саме Назар Савко та Ілларія стануть півфіналістами?

                  Мої прогнози стосовно цих учасників були п'ятдесят на п'ятдесят. Я вважаю, що й Жадан теж сильний виконавець, але за нього менше голосували. Тут, я думаю, спрацювали два фактори: по-перше, він був старший за всіх, а люди більше голосують за молодих виконавців, даючи їм дорогу в життя. По-друге, він співає циганські пісні, а такий репертуар не для широкої аудиторії.

                  На "сліпому прослуховуванні" до Ілларії повернулися всі тренери, а до Назара тільки Ви. Як гадаєте, що допомогло кожному з них подолати такий довгий шлях на проекті?

                  В Ілларії є щось таке, що зачаровує людей. Крім того, гріх не сказати про її неповторний голос. Багато моїх знайомих неодноразово казали мені про те, що він має таке звучання, яке люди асоціюють з голосом країни. А Назар приваблює тим, що він дуже легкий на сцені, як вітерець. В нього чудова посмішка, він гарно співає, а його ідеї з оригінальним підходом до виконання українських пісень не залишають байдужим нікого. І головне – у нього бомбовий тембр. Ці особливості в комплексі допомагають йому виглядати ідеальним артистом.

                  Коли була сформована Ваша команда, чи побачили Ви в кандидатурі Назара того учасника, який дійде до самого фіналу?

                  Савко – той випадок, коли ти бачиш перед собою дійсно талановиту людину з легкою енергетикою, за якою не одразу помічаєш ще й потужний талант. Я не сподівався, що він пройде так далеко. Назар був трошки кращим серед рівних, а потім виявився найкращим.

                  Назар зі своєю позитивною енергією та драйвом, які він випромінює на сцені, дещо нагадує Вас…

                  Так, він дійсно схожий на мене. Якщо пригадати творчість гурту "ВВ" у дев'яностих роках, то в той час публіка не сприймала нас як глибоких та мислячих виконавців. Так, звісно, пісні наші були непогані, але ми настільки були веселі на сцені, що ніхто й подумати не міг, яка в дійсності серйозна наша творчість. З Назаром ми бачимо подібну ситуацію: на перший погляд, він легкий та безтурботний, тому дехто навіть уявити собі не може, що він дійсно серйозний вокаліст. Але ефір півфіналу розкрив його для глядачів у новому образі. Він у черговий раз продемонстрував свій професійний рівень. Я сміливо можу назвати його розкішним артистом.

                  Дивлячись на тих вокалістів, які будуть конкурувати з Назаром у фіналі, як оцінюєте шанси на перемогу Вашого підопічного?

                  Шанси дуже великі. Багато людей сказали мені про те, що асоціюють Савка з голосом країни. Його кандидатура гідна цього звання. Він росте, в нього гарний смак. І він прекрасна людина. Варто згадати і його музичне коріння: мати Назара стояла у витоках української естради. І я б хотів, щоб остання й надалі розвивалася так, як її представляє Назар.

                  Від початку прямих ефірів доля Ваших підопічних на проекті залежала не тільки від вибору тренера, але й від симпатій глядачів. Наскільки Ваші прогнози співпадали з вибором публіки?

                  Майже на сто відсотків. Люди абсолютно правдиво голосують, тому що добре відчувають щирість артиста. Нехай глядачі й не завжди чують фальшиві ноти виконавця, але вони здатні правильно оцінити потенціал співака, його шанси пройти далі та можливість не зламатися на одному з етапів.

                  Чи змогли Ви передбачити "виліт" кожного з Ваших учасників?

                  Так. Я бачив динаміку голосування за своїх вокалістів, і вона дійсно була об'єктивна. Я до останнього вірив у Ігоря Петрова. Але на якомусь з етапів виявилося, що йому не вистачає самого відчуття сцени. Це помітили телеглядачі, тому й не дуже голосували. І результатом стало те, що він "злетів".

                  Тобто Ви керувалися результатами голосування телеглядачів, коли рятували учасників?

                  Голоси телеглядачів стали для мене підказкою.

                  Як вважаєте, хто завчасно покинув проект?

                  Усі. Якби учасники моєї команди продовжували участь у шоу, ми б зробили багато цікавих експериментів, які б оцінив глядач. Наприклад, з Олесею Киричук хотіли виконати джазові українські пісні, але не встигли. Вважаю, що вона зарано пішла з проекту. Зараз я розумію, що перегнув палку, коли запропонував їй виконати композицію з кінострічки про Джеймса Бонда. Ідея спробувати саме цей музичний твір народилася в мене на фоні того, що Олесі дуже пасував образ по зовнішній характеристиці. Але в неї не було досвіду співу англійською мовою. Це виявилося не її "фішкою".

                  Особисто Вам як дався перший досвід тренера на проекті?

                  Такий досвід зробив мене дорослішим. На проекті я маю змогу зі сторони дивитися на результати своєї праці та робити висновки. Крім того, тут мене оточують самі лише професіонали. Те, що я з ними спілкуюся та слухаю, підвищує мій власний фах. Я це відчуваю.

                  Тобто у Вашій роботі з підопічними немає такої схеми, як "вчитель та учні"?

                  Навпаки, така схема є. Я завжди намагаюся їм підказувати і роблю це абсолютно без амбіцій, керуючись тільки власним бажанням допомогти. А вони, якщо хочуть, то прислухаються, якщо ні, то змушувати їх я не стану. Але мені приємно, що кожен з моїх конкурсантів має власний погляд у музиці. Наприклад, Назар, який володіє твердим характером, у деяких речах мене слухає, а інколи робить по-своєму, але теж на високому рівні.

                  Наскільки для Вас важлива перемога в проекті? Та чи вбачаєте її лише в тріумфі Вашого учасника в суперфіналі?

                  Звання "Голос країни" і контракт – дуже гарні стимули, яких треба прагнути. Але для ефективної творчої діяльності про них треба забути. Ми справжні артисти, тому працюємо лише заради пісні, яка має резонувати в серцях людей. Зосередженість на тріумфі в шоу – неправильна мета. Тому я не дію задля перемоги, а працюю виключно заради якісного і потужного результату. Моя головна мета – це пісня.

                  Сортувати по:
                  даті    
                  популярності    
                  • Юлія 30 апреля, 00:14
                    1  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    На мою думку, у Скрипки була просто шикарна команда. Проте, здаєтьсся, він трішки загрався в режисера. А якби трішки більше був тренером, то стовідсотково б його команда перемогла б. ІМХО.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • Віктор 28 апреля, 17:48
                    1  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Тетяна Сегодня, 11:39 У цьому проекті мені найбільше подобалися Онофрійчук, Ілларія, Савко і Табаков. А мій семирічний син весь час вимагав, щоб ми відправляли смс за Савка. Діти людей відчувають, і я, мабуть дослухаюся до дитячої поради у фіналі. Але ще треба почути той фінал, може будуть сюрпризи.
                    Вам щастить Тетяна, що у Вас син це говорить, а ось у мене дружина мене тероризує, щоб я за Савка голосував. І попробуй їй щось скажи. Так, що Назаре переїжджай до нас у Київ і заходь в гості. Я так розумію, ЩО ТЕБЕ У НАС ПРИЙМУТЬ ЯК СВОГО. Ось такі справи! Мені залишається слати смс.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                    Viktor 29 апреля, 09:26
                    1  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Україночку, що від сльози відродилася, і ханами билася, Оксану Білозір, ви у Києві уже прийняли, тепер вона "кума". Історія пішла "вперед" і тепер на часі УПА. Усіх талановитих міністрами поробите :-)
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • Тетяна 28 апреля, 11:39
                    2  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    У цьому проекті мені найбільше подобалися Онофрійчук, Ілларія, Савко і Табаков. А мій семирічний син весь час вимагав, щоб ми відправляли смс за Савка. Діти людей відчувають, і я, мабуть дослухаюся до дитячої поради у фіналі. Але ще треба почути той фінал, може будуть сюрпризи.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • пані Катерина 27 апреля, 23:08
                     
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Дякуэмо Вас за Назара!
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • Віра 27 апреля, 12:45
                    6  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Дякуємо Вам Олег Скрипка, що Ви не женетесь за перемогою, а займаєтесь творчістю. Тому у Вашій команді все так було душевно і гарно, а не штучно. Шкода Ілларії, але Назар Савко дійсно достойний стати Голосом країни. Дуже добре, що екс учасники приїжджають на ефіри і підтримують Вас. Гарного фіналу Вам бажаємо і нехай переможе українська пісня у звучанні Назара Савко!. З Богом.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                    Надія, Любов і Софія. 28 апреля, 10:06
                    1  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Надія вмирає останньою з великими сподіваннями на Любов котра приведе до Софії, а не до Савка.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • Олег 27 апреля, 10:41
                    5  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Теско дякую тобі за твої пісні, за те що коли прийдеш до тебе на концерт то хочеться жити і радіти. І ще ти маєш чуйку на хороших співаків. Твоя команда просто суперова була. Ми з родиною від початку вболівали за Назара. Супер, що він у фіналі. Моя дружина просто фанатіє від того чоловіка, а мені подобається його внутрішня віра і те як він співає.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • Тетяна 26 апреля, 20:55
                    4  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Юля Сегодня, 15:42 ПРИВІТ ВСІМ! Я дуже вболівала за Ілларію, але шкода вона не пройшла далі. Вона дійсно відкриття для України, вона справжній ГОЛОС КРАЇНИ! Унікальна. неповторна, не така як всі, в ній є та родзинка, про яку так багато говорили наші тренери. Вона мені сподобалась з першого ефіру. ще з сліпих прослуховувань. Так її поведінка мені здавалась дещо дивною, погляд якись незвичайний. Але сьогодні я дізналась ШОКУЮЧУ НОВИНУ!!!! Виявляється, що Ілларія майже НЕ БАЧИТЬ. В неї проблеми із ззором ще з 3-х років, в неї невилікована хвороба сітківки очей. ВИ розумієте, що це? Ви чули, щоб вона десь про це говорила, кричала на всіх вулицях чи спекулювала цим, як дехто з учасників своїми проблемами? Я в захваті. Ось хто дійсно сильна і вольова жінка. Я знімаю перед нею капелюха. Це дійсно сліпа співачка, яка бачить душею. ВОНА НЕ ГОЛОС КРАЇНИ, А ЇЇ ДУША!!!! ЦЕ ГОРДІСТЬ НАШОЇ УКРАЇНИ!!!! Я дуже вірю в те, що Ілларії підкоряться великі сцени, і не тільки України.
                    Повністю згідна в з вами! Вона професіонал високого ґатунку, мужня і одночасно ніжна жінка. Тільки мистецтво і голос-чарівний і особливий. Не яких дешевих прийомчиків на які купився б глядач, на кшталт сліз Савка і болючої теми війни. І вона більш оригінальна, її не сплутаєш ні з ким. Шкода, що глядач не встиг її розгледіти і оцінити достойно. Думаю, що Ілларія варта того, щоб ми почули її у фіналі хоча б у статусі особливого гостя!
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                    Марія 27 апреля, 09:57
                    1  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Я теж би хотіла почути Ілларію у фіналі. Я думаю, що так і буде. Хоча думку щодо Назара і дешевих прийомчиків я не розділяю. Він справді цим живе, дарма Ви так. Переслухала його пісні після того, як вибула Ілларія і закохалась, хоч до цього моменту вболівала за нашу фею. Насправді він достойний хлопець. Я десь прочитала, що проблема у тому, що вони в одній команді і з цією думкою я погоджуюсь. Тепер залишається побажати Назарові натхнення і підтримати у фіналі. Квіточка наша, Ілларія ,не розчаровуйся. Від того чи виграла ти проект чи ні нічого не змінилось. Глядач тебе полюбив і саме головне ти маєш свого слухача.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • Юля 26 апреля, 17:22
                    3  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    http://www.telekritika.ua/daidzhest/2012-04-23/71418 оце молодець. Оцінив справді ситуацію.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • Марія 26 апреля, 17:09
                    1  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Глядачка Сегодня, 16:53 Та чого ж ви так плачете над Ілларією? Чого мучите Олега Скрипку, як він і сам її неодноразово хвалив? Навіть і без його фори Ілларії в 10 % за Савка проголосувало на 30%. Без фори було би на 40% То що, народ -не люди? Чи йому було треба робити так, як Арбєніна з Ганзерою, що дала йому 100% і вручила контракт. І що, допоміг йому контракт? Хтось його чує? Як був посередністю, так і є. Бо не може одна людина без народу все вирішувати. І ще не знати, чи переможе Савко, хоч він дійсно гідний, і чимось нагадує раннього Івасюка. І не дадуть пропасти Ілларії Скрипка і Меладзе. Далі все залежить найбільше від них самих.Юлю, я теж захоплююсь Ілларією, але Савка в останній раз був сильніший і взагалі, в фінал повиходили всі ті, що я за них вболівала. Успіху їм всім!
                    Я з вами абсолютно погоджуюсь. І тепер нам потрібно підтримати Назара, щоб справді українська пісня виграла у фіналі. А Ілларію, я думаю теж візьмуть , як гостю , виступати у фіналі. Ще б Онуфрійчука взяли. Олеже , ми Вас з Назаром підтримаємо. Не зрадьте тільки українській пісні.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  • Юля 26 апреля, 15:42
                    14  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    ПРИВІТ ВСІМ! Я дуже вболівала за Ілларію, але шкода вона не пройшла далі. Вона дійсно відкриття для України, вона справжній ГОЛОС КРАЇНИ! Унікальна. неповторна, не така як всі, в ній є та родзинка, про яку так багато говорили наші тренери. Вона мені сподобалась з першого ефіру. ще з сліпих прослуховувань. Так її поведінка мені здавалась дещо дивною, погляд якись незвичайний. Але сьогодні я дізналась ШОКУЮЧУ НОВИНУ!!!! Виявляється, що Ілларія майже НЕ БАЧИТЬ. В неї проблеми із ззором ще з 3-х років, в неї невилікована хвороба сітківки очей. ВИ розумієте, що це? Ви чули, щоб вона десь про це говорила, кричала на всіх вулицях чи спекулювала цим, як дехто з учасників своїми проблемами? Я в захваті. Ось хто дійсно сильна і вольова жінка. Я знімаю перед нею капелюха. Це дійсно сліпа співачка, яка бачить душею. ВОНА НЕ ГОЛОС КРАЇНИ, А ЇЇ ДУША!!!! ЦЕ ГОРДІСТЬ НАШОЇ УКРАЇНИ!!!! Я дуже вірю в те, що Ілларії підкоряться великі сцени, і не тільки України.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                    Глядачка 26 апреля, 16:53
                    6  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Та чого ж ви так плачете над Ілларією? Чого мучите Олега Скрипку, як він і сам її неодноразово хвалив? Навіть і без його фори Ілларії в 10 % за Савка проголосувало на 30%. Без фори було би на 40% То що, народ -не люди? Чи йому було треба робити так, як Арбєніна з Ганзерою, що дала йому 100% і вручила контракт. І що, допоміг йому контракт? Хтось його чує? Як був посередністю, так і є. Бо не може одна людина без народу все вирішувати. І ще не знати, чи переможе Савко, хоч він дійсно гідний, і чимось нагадує раннього Івасюка. І не дадуть пропасти Ілларії Скрипка і Меладзе. Далі все залежить найбільше від них самих.Юлю, я теж захоплююсь Ілларією, але Савка в останній раз був сильніший і взагалі, в фінал повиходили всі ті, що я за них вболівала. Успіху їм всім!
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                    Глядачка 26 апреля, 21:10
                     
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Я пропустила слово "більше" після процентів. Мало бути - на 40% більше.
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                    наталка 26 апреля, 21:23
                    5  
                    не згоден
                     
                    згоден
                    Привіт, Юлю ! Та вона вже підкорила дещо набагато більше - вона підкорила людські сердця !
                    відповісти цитувати
                    поскаржитись на коментар
                  12
                  Гороскоп
                  Овен Телец Близнецы Рак Лев Дева Весы Скорпион Стрелец Козерог Водолей Рыбы